• 1398/01/28 - 11:00
  • تعداد بازدید: 1138
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در برنامه زنده شبکه‌ خبر

مردم مشاهده هرگونه لاشه دام تلف شده را در کوتاهترین زمان ممکن به نزدیکترین مرکز دامپزشکی اطلاع دهند.

رییس سازمان دامپزشکی کشور در برنامه زنده شبکه‌ خبر سیما به تشریح اقدامات و هشدارهای مراقبتی دامپزشکی در مناطق درگیر و در معرض سیل پرداخت.

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر علیرضا رفیعی‌پور، رییس این سازمان در برنامه زنده "روی خط خبر" شبکه خبر سیما با بیان اهمیت پیش‌بینی‌های لازم مراقبتی قبل، حین و بعد از بروز سیل که این موضوع در حوزه دامپزشکی در قالب یک مجموعه تدوین و ابلاغ گردیده است  افزود: مهمترین موردی که باید در چنین مواقعی بعد از نجات جان انسان ها،  مورد توجه قرار گیرد موضوع لاشه دام‌های تلف شده است.  متاسفانه پس از بروز حوادث غیرمترقبه از جمله سیل با تلفاتی در حوزه دام، طیور، آبزیان و کندوهای زنبورعسل مواجه  هستیم  هرگونه سهل انگاری در اقدامات بهداشتی می‌تواند بیماری‌هایی را بین سایر دام‌ها و انسان‌های حاضر در منطقه اشاعه دهد بر همین اساس با همکاری مردم و انجام وظیفه همکاران دامپزشکی نسبت به ضدعفونی، سمپاشی دام و اماکن دامی و واکسیناسیون دامها مبادرت شده است،  رفیعی پور در ادامه اظهارکرد: خوشبختانه تاکنون هیچگونه مورد اپیدمی بیماری‌های مشترک انسان و دام و یا اپیدمی بیماری‌های دامی را در مناطق درگیر سیل مشاهده نکرده ایم.
رفیعی پور با بیان اینکه تاکنون حدود 24 هزار راس انواع دام تلف شده است، تصریح کرد: اهمیت مراقبت‌ ها و اقدامات دامپزشکی از آنجا دو چندان می‌شود که در صورت هرگونه تعلل یا کوتاهی در دفن بهداشتی لاشه دامهای تلف شده، این موضوع می تواند مخاطرات بهداشتی جدی را برای بهداشت عمومی در بر داشته باشد.
به گفته رییس سازمان دامپزشکی کشور، ازدیاد و تکثیر حشرات و حیوانات موذی در منطقه و آب آلوده نیز می‌تواند بهداشت عمومی را تهدید کند؛ گرچه در حوزه تامین آب مسوولان ستاد مدیریت بحران استان‌ها و شهرستان‌ها تدابیر لازم را اتخاذ می‌کنند،.
وی با بیان اینکه حشرات می‌توانند دامنه بیماری را از مناطق سیل زده به مناطق دیگر سرایت دهند، تصریح کرد: همکاران دامپزشکی از طریق سم پاشی دام و اماکن دامی و همچنین ضد‌عفونی بهینه در تمام مناطق آلوده، تلاش می کنند تا از انتشار آلودگی از طریق انواع حشرات به سایر مناطق پیشگیری گردد.
رفیعی پور تصریح کرد: همکاران بنده در قالب اکیپ های واکنش سریع در سیل اخیر، لاشه‌های دام و طیور  را که در مواردی به همراه فضولات دامی و  گل و لای سیلاب، وزن آنها به هزاران  تن می رسیده را با کمک تجهیزات سنگین جمع آوری و به محل گودال های تعبیه شده برای دفن لاشه ها حمل نموده اند . رفیعی پور در ادامه به چگونگی دفن لاشه ها اشاره نمود که برای این منظور، ابتدا کف گودال آهک‌پاشی شده سپس لاشه های جمع آوری شده بر روی آهک کف گودال تخلیه و مجددا سطوح لاشه ها آهک پاشی شده و در نهایت با ارتفاع مناسبی از خاک پوشیده می شود.
رفیعی پور در اشاره به کمیت اقدامات سازمان دامپزشکی کشور متعاقب سیل اخیر در کشور اعلام کرد: تاکنون 5000 لیتر ماده ضدعفونی کننده جهت ضدعفونی اماکن استفاده شده و درمان 32 هزار رأس دام، 14 هزار  مورد پایش بیماری، 505  هزار متر مربع سم‌پاشی اماکن دامی در مناطق سیل‌زده و در معرض سیل انجام شده است، افزود: ضمن دفن بهداشتی در حدود یک میلیون قطعه طیور،      6400 رأس دام، تاکنون900 هزار رأس دام نیز علیه بیماری مهم شاربن (از بیماری های مهم در موارد جابجایی خاک در حوادث غیرمترقبه مانند سیل) واکسینه و علیه این بیماری ایمن شده اند.
رییس سازمان دامپزشکی کشور در پایان این بخش از برنامه "شبکه خبر" توصیه کرد: افراد عادی از اقدام به دفن هرگونه لاشه دام یا طیور پرهیز کنند و این ماموریت را از طریق تماس با شماره ۱۵۱۲ به دامپزشکی اطلاع دهند تا از طریق نیروهای آموزش دیده و مجرب واکنش سریع دامپزشکی نسبت به جمع آوری و دفن بهداشتی آنها اقدام شود
  • گروه خبری: اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 8927
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه