• 1398/08/11 - 09:44
  • تعداد بازدید: 554
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی استان یزد گفت:

برقراری امنیت زیستی، مؤثرترین و کم هزینه ترین شیوه مبارزه با بیماری های عفونی و واگیر در جمعیت طیور می باشد

آنفلوانزای فوق حاد پرندگان می تواند از راه‌های مختلف، مزارع پرورش بوقلمون، طیور گوشتی و تخم گذار را آلوده کند که مهمترین راه انتقال این بیماری می تواند، ترددهای کنترل نشده وسایل نقلیه و افراد، لباس و کفش آلوده، کود و پرندگان زنده باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان یزد: علی اکبر حدادزاده اظهار کرد: در فصل پاییز با توجه به سردی هوا و ماندگاری بیشتر ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در محیط، احتمال انتقال ویروس از نقطه ای به نقطه دیگر بیشتر می شود و این موضوع با توجه به فصل کود دهی باغ‌ها و مزارع توسط کشاورزان، حائز اهمیت بسیاری می باشد.

حدادزاده تصریح کرد: مهیا بودن شرایط محیطی و ماندگاری ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کود، توجه جدی مرغداران در به کارگیری راهکارهای عملی و موثر برای محدود نمودن راه های انتقال و انتشار از بیماری را می طلبد.

وی اظهار داشت: کنترل ورودی مرغداری و انجام شستشو و ضدعفونی، افراد یا وسایلی که بنا به ضرورت وارد مزرعه می شوند؛ رعایت بهداشت و نظافت توسط افراد شاغل در محیط مرغداری و کنترل ورود و خروج تمام جانداران و اشیاء به داخل و خارج مرغداری منجر به حفظ بهداشت مرغداری شده و نقش اساسی در پیشگیری و کنترل بیماری دارا می باشد.

نامبرده افزود: توجه به تغذیه مناسب، تأمین هوای سالم و کافی و استفاده به موقع از واکسن ها جهت افزایش سطح ایمنی بدن طیور می تواند از بسیاری از مشکلات صنعت پرورش طیور پیشگیری نماید.

وی در ادامه از مرغداران خواست: شرایط امنیت زیستی و قرنطینه ای را با دقت رعایت کنند و از تردد غیر ضروری افراد و خودروها و رفت و آمد سایر جانواران به واحد پرورشی خود تا حد ممکن جلوگیری کنند. همچنین به کشاورزان توصیه کرد: کود را از محل های مطمئن تهیه و با مجوز گواهی بهداشتی دامپزشکی حمل نمایند.

 مدیرکل دامپزشکی استان یزد در پایان تأکید کرد: مرغداران از پنهان نمودن شیوع بیماری در واحد پرورشی خود خودداری نموده و در صورت مشاهده علائمی همچون: بی حالی شدید، پژمردگی و دور هم جمع شدن گله، سیاه شدن و خونریزی تاج، ریش و ساق پا، افت ناگهانی و شدید تولید تخم مرغ روزانه، ، علائم تنفسی حاد و کاهش شدید مصرف دان، فورأ به شبکه دامپزشکی شهرستان مربوطه و یا سامانه 1512 اداره کل دامپزشکی استان گزارش دهند تا با پیگیری به موقع از انتشار بیماری در استان و ایجاد خسارات اقتصادی فراوان جلوگیری شود.

  • گروه خبری: اخبار استان
  • کد خبر : 245477
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه