• 1398/03/12 - 11:49
  • تعداد بازدید: 8385
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
در دیدار ریاست سازمان دامپزشکی کشور با برخی خبرنگاران به محض حضور در تهران:

دلایل دستیابی ایران به دبیرکلی منطقه آسیا، اقیانوسیه و خاور دور سازمان جهانی بهداشت دام و تاثیرات آن بر دامپزشکی منطقه تشریح شد

رییس سازمان دامپزشکی کشور، به دنبال دستاورد مهم دامپزشکی کشورمان به کرسی دبیرکلی منطقه آسیا، اقیانوسیه و خاور دور، دلایل این توفیق و تاثیرات مثبت آن در آینده دامپزشکی ایران و حتی کشورهای منطقه را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر علیرضا رفیعی‌پور رییس این سازمان به محض بازگشت از اجلاس موفق سازمان جهانی بهداشت دام در پاریس در دیدار با دو تن از خبرنگاران خبرگزاری های رسمی کشور و خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی سازمان دامپزشکی کشور گفت: انتخاب ایران با رأی قاطع به عنوان دبیرکل منطقه آسیا، اقیانوسیه و خاور دور سازمان بهداشت جهانی دام ( OIE) آن هم در شرایطی که برخی کشورها به دنبال تحریم و منزوی ساختن ایران هستند، نشان داد خیلی از کشورها دنباله‌ رو کشورهای معدود نیستند و در مسائل فنی از رویکرد سیاسی خصمانه آنها تبعیت نمی‌کنند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور که طی هفته گذشته در اجلاس سالانه سازمان بهداشت جهانی دام حضور فعال داشت و به رایزنی با کشورهای حاضر در اجلاس پرداخته بود، گفت: بسیاری از نمایندگان کشورها خودشان اعلام کردند که تحت تأثیر تحریم‌های آمریکا و دیگران قرار نمی‌گیرند، نوع برخوردها و استقبال‌ گرم و خوشحالی بیش از حد آنها در انتخاب رئیس سازمان دامپزشکی کشور به عنوان دبیرکل آسیا، اقیانوسیه و خاور دور OIE هم از این مسئله حکایت داشت. رفیعی پور با بیان اینکه ایران در اجلاس سازمان بهداشت جهانی دام که در پاریس برگزار شد و از 184 عضو این سازمان، نمایندگان ۱۸۲ کشور و بیش از ۴۰۰ نفر حضور داشتند، گفت: در حالی ایران دبیرکلی این سازمان جهانی را تصاحب کرد که کشورهای بزرگی نظیر چین، بنگلادش و مالزی پس از ریاست ژاپن، کاندیدای تصاحب این جایگاه بودند.

وی با یادآوری اینکه در این رقابت ایران در بین ۱۰۸ رأی حائز ۹۲ رأی موافق و ۱۶ رأی مخالف یا ممتنع شد و با قاطعیت به عنوان دبیرکل منطقه آسیا، اقیانوسیه و خاور دور OIE انتخاب شد، اظهار کرد: در نهایت در این رقابت‌ها نماینده ژاپن به عنوان رئیس و نماینده مالزی به عنوان نایب رئیس و نماینده ایران به عنوان دبیرکل منطقه  انتخاب شدند.

رفیعی‌پور در مورد پنج موضوع مهمی که در این اجلاس در مورد آن بحث و بررسی شد، اعلام کرد: بررسی هفتمین برنامه راهبردی سازمان جهانی بهداشت دام ( شامل کدهای مشخص شده انجام وظایف هر کشور در حوزه دامپزشکی) یکی از مصوبه‌های این اجلاس بود که همچون قانون برنامه توسعه هر کشور در حوزه دامپزشکی مورد توجه است. دوم توجه به برنامه 'سلامت جهان واحد' بود که نظرات هیات دامپزشکی ایران در مورد رعایت این اصل که با بیماری‌های دامپزشکی باید به عنوان یک مسئله علمی برخورد شود و موانع سیاسی نباید سد راه بحث‌ها و تکنیک‌های فنی شود، مورد پذیرش همه قرار گرفت. سوم؛ بحث و بررسی مقررات و استانداردهای مرتبط با اقدامات بیولوژیک بود که از جمله مباحث کلیدی و استراتژیک در حوزه دامپزشکی است. چهارم؛ بحث در مورد بیماری تب خوکی آفریقایی به عنوان یک تهدید جدی جدید برای جهان بود که مورد بحث واقع شد و جامعه جهانی راهکارهای مقابله جدی با آن را مورد بررسی قرار دادند و پنجم؛ انتخاب هیأت رئیسه مناطق مختلف سازمان جهانی بهداشت دام بود که رئیس سازمان دامپزشکی کشور به عنوان دبیرکل منطقه آسیا، اقیانوسیه و خاور دور این سازمان انتخاب شد.

وی در مورد اهمیت عوامل بیولوژیک و بیوتروریسم در حوزه دامپزشکی گفت: در حال حاضر از شش عامل بیوتروریست در جهان، پنج مورد آن حیوانی است. لذا به پیشنهاد وی تصویب شد تا سازمان جهانی بهداشت دام و بخش منع توسعه سلاح‌های بیولوژیک سازمان ملل برای پیشگیری از تبعات این موضوع و مستمسک قرار گرفتن آن در اختیار کشورهای ابرقدرت با هم مرتبط باشند. دلیل انتخاب رئیس سازمان دامپزشکی کشور با رای اکثریت پر رنگ نمایندگان دامپزشکی ۱۸۲ کشور جهان نکته قابل توجهی بود که رفیعی پور در مورد آن گفت: در سال گذشته دو اجلاس بین‌المللی تب برفکی و اجلاس منطقه اکو در ایران برگزار شد و در آن زمان رایزنی‌های بسیار خوبی انجام دادیم. ضمن اینکه در بین همه کشورها ایران موفقیت‌های بسیار خوبی در کنترل انواع بیماری‌های دامی داشته است و سوم اینکه رایزنی‌هایی را در زمان اجلاس با کشورهای مختلف از جمله جلسات کاری با نمایندگان ۱۸ کشور انجام دادیم. وی در پاسخ به اینکه این انتخاب ایران با رأی قاطع در مجامع بین‌المللی در شرایطی که برخی کشورها سعی می‌کنند وجهه منزوی از ایران نشان دهند، چه پیامی می‌تواند داشته باشد، گفت: این انتخاب نشان‌دهنده این است که آنها به هیچ عنوان نمی‌توانند ایران را منزوی کنند. بطوری که در این اجلاس ایران با عنوان محل استقرار آزمایشگاه رفرانس منطقه ای نیز انتخاب شد و مقرر گردید نمایندگان کشورهای ایتالیا و فرانسه به زودی به ایران بیایند و آزمایشگاه رفرانس ایران را ثبت کنند تا از این به بعد به عنوان آزمایشگاه مرجع استفاده شود.

رفیعی‌پور در توضیح بیشتر این موضوع گفت: مفهوم آن این است که از این بعد همه نمونه‌های پزشکی و دامی ایران در آزمایشگاه کشور ما قابل بررسی است و ما مجبور نخواهیم بود هزینه‌های گزافی برای بررسی این نمونه‌ها در خارج از کشور پرداخت کنیم در حقیقت آزمایشگاه ایران به عنوان آزمایشگاه مورد قبول سازمان بهداشت جهانی دام خواهد بود.

وی افزود:‌ ضمن اینکه کشورهای دیگر هم می‌توانند نمونه‌های خود را به ایران بیاورند و آزمایشگاه‌های ما آنها را بررسی کرده و نظر نهایی را بدهد. رفیعی‌پور تأکید کرد‌: این انتخابات و مبادلات خوب کشورهای جهانی و از جمله اروپایی‌ها و انتخاب آزمایشگاه ایران به عنوان مرجع همه اینها نشان می‌دهد که بخش دامپزشکی کشور در چارچوب تحریم‌ها نمی‌گنجد. رئیس سازمان دامپزشکی کشور در خبر خوش دیگری گفت: همچنین درخواست آزمایشگاه رفرانس تشخیص تب برفکی را دادیم که آن هم مورد موافقت قرار گرفت و قرار است چنین آزمایشگاهی رفرانسی در کشورمان راه‌اندازی شود. به گفته‌ وی، ایران در حالی توانست مجوز آزمایشگاه مرجع تشخیص تب برفکی را بگیرد که کشورهای روسیه و ترکیه هم برای تصاحب آن درخواست کرده بودند اما با یک کامنت هوشمندانه هیات ایرانی، این دستاورد نیز عاید ایران شد.

لازم به ذکر است دبیرکل منطقه آسیا، اقیانوسیه و خاور دور سازمان جهانی بهداشت دام، تمام مسائل بهداشتی، نظارتی، قرنطینه‌ای و مشکلات ۳۶ کشور عضو را که به دبیرکل اعلام کرده اند پس از بررسی در کمیسیون‌های تخصصی و کدگذاری‌ آنها به عنوان دستور کار اجرایی کشورها جهت بررسی نهایی در اجلاس سالانه سازمان جهانی بهداشت دام مطرح خواهد شد. وی با اشاره به اینکه در نظر دارد به عنوان دبیرکل منطقه اسیا، اقیانوسیه و خاور دور سازمان جهانی بهداشت دام اجلاس آتی منطقه آسیا و خاور دور این سازمان را در تهران برگزار کند، اظهار امیدواری کرد این دستاورد بتواند روند رو به توسعه دامپزشکی ایران و حتی کشورهای منطقه را سرعت بخشد.

  • گروه خبری: دفتر قرنطينه و امنيت زيستي,دفتر بهداشت و مديريت بيماري\u200Cهاي دامي,دفتر بهداشت و مديريت بيماري\u200Cهاي طيور,دفتر بهداشت و مديريت بيماري\u200Cهاي آبزيان,دفتر سازمان های تخصص\u060C روابط عمومی,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 133174
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه