• 1398/03/14 - 11:49
  • تعداد بازدید: 1350
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه
پس از بازدید شبانه از سحر تا افطار نوید داده شد:

عرضه مرغ‌های متمایز "ممتاز" به بازار؛ عیدی رییس دامپزشکی کشور به مردم در آستانه عید فطر

دکتر علیرضا رفیعی پور، رییس سازمان دامپزشکی کشور پیش از تعطیلی 14 خرداد و در آستانه عید سعید فطر به صورت شبانه از چند واحد دامداری و کشتارگاهی در استان تهران بازدید کرد تا شروع اقدامی تازه در زمینه عرضه مرغ های ممتاز در بازار که در خط 2 کشتارگاه های طیور ذبح و بسته بندی می شوند را به هموطنان نوید دهد.

روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور:
مرغ‌های به سن کشتار رسیده در نیمه‌های شب و هنگامی که مصرف کنندگان در خواب ناز سر به بالین گذاشته اند، به خط می‌شوند برای قدم گذاشتن ناخواسته به خطی که سرانجام آن، سفره‌ مردمانی است که تامین پروتئین سالم از گوشت سفید نیاز ضروری آن‌هاست. نیازی که از راه پرورش، کشتار، بسته‌بندی و عرضه مطمئن و تحت نظارت مسوولان متعهد سازمان دامپزشکی کشور می‌گذرد. خطی که با دوراندیشی مدیران دامپزشکی و سرمایه‌گذاران مشتاق تولید سالم و بهداشتی برای هموطنان با هزینه‌ای به مراتب بیش از کشتارگاه‌های با خط 1 در 60 کشتارگاه از مجموع 280 کشتارگاه‌ فعال در کشور راه اندازی شده است.
افزایش عمر ماندگاری مرغ منجمد کشتار شده در کشتارگاه دارای خط 2 از 12 ماه به 15 ماه؛ درج رتبه A روی لیبل و تغییر رنگ نایلون بسته بندی در مرغ‌های کشتار و بسته‌بندی شده در کشتارگاه دارای خط 2 و  اعمال محدودیت در نگهداری و ذخیره‌سازی مرغ منجمد کشتارشده در کشتارگاه‌های دارای خط یک با حداکثر عمر ماندگاری مرغ منجمد کشتار شده در این نوع کشتارگاه‌ها به مدت 6 ماه از شاخص ترین ویژگی‌هایی است که همواره از تاثیرات فراگیری و استفاده این نوع کشتارگاه‌ها به گوش می‌رسد، اما فراهم آوردن امکان تمایز بین این دست مرغها با مرغهایی که در شرایط بهداشتی اما متفاوت از سطح کیفی مرغهای کشتار شده در خطوط 2 به بازار عرضه می‌شود، از مهمترین نیازهایی است تا مرغ ممتاز به دست مشتریان خوش سلیقه ایرانی نخواهد رسید.

سفر شبانه موسوم به "از افطار تا سحر" از کجا آغاز شد؟

دکتر علیرضا رفیعی‌پور 48 ساعت پس از بازگشت از اجلاس موفق سازمان جهانی بهداشت دام (OIE)   عزم بازدید شبانه از یک دامداری موفق در پیشوای ورامین به نام دامداری صفاری را می‌کند که قدمتی 49 ساله دارد با قریب به 10 هزار رأس گاو با سطح تولید بالا که محصولاتش به دلیل سطح کیفی ستودنی، مشتری برندهای بین‌المللی همچون نستله ایران و دنون می شود. گاوهایی که دامپزشکان و دامپروران آشنا به فن دامپروری نیک می‌دانند دشواری‌های مدیریت این تعداد گاو و ضرورت وجودی آنها را دلیل تاثیر تحریم‌های ناجوانمردانه علیه ایران!
رییس سازمان دامپزشکی کشور و هیات همراهش همزمان با اذان مغرب و آغاز هنگامه افطار به دامداری می رسند؛ اما علیرضا رفیعی پور ترجیح می‌دهد با زبان روزه از تجهیزات و نحوه خدمات دهی 350 نفر شاغل در دامداری صفاری به گاوهای تولید کننده صدها تن شیرخام در روز بازدید کند. بازدیدی که در آغاز، استقبال و سپاس ویژه مهندس شهریار صفاری از دکتر علیرضا رفیعی‌پور، ریاست سازمان دامپزشکی کشور در تأمین واکسن‌های مورد نیاز این دامداری را در عرض چند ساعت توسط همکاران دامپزشکی به همراه دارد. الحق نیز این دامداری سرمایه ملی است و چه بسیار واحدهای لبنی که متکی به شیرخام گاوهای ارزشمند آن هستند! گاوهایی "عزیزدردانه"، توسط کارگرانی توجیه شده  و کاردان، به صورت شبانه‌روزی مراقبت می‌شوند.

بعد ضیافت افطار چه گذشت؟

یکی از میهمانان این دامداری حجت الاسلام محمدی شمس، رییس دادگستری شهرستان پیشوا بود که هنگام ورود هیات دامپزشکی از تهران به منطقه در سالن حضور داشت و پس از صرف افطار میهمانان، ضمن تشکر از حضور مدیران دامپزشکی کشور ابراز امیدواری‌کرد تا با توجه به موقعیت حساس دامداری‌های این منطقه، مساعدت ویژه ای به دامداری‌های شهرستان جدید پیشوا شود.
وی با اشاره به اینکه در جنگ اقتصادی تحمیل شده به کشور، سربازان جمهوری اسلامی ایران تولیدکنندگانی مانند مهندس صفاری هستند که به تولید مایحتاج مردم می‌پردازند، گفت: شرط پیروزی در این جنگ رفع هرگونه موانع دست و پاگیر از پیش پای تولیدکنندگان است. کما اینکه کمبود نیروی انسانی جهاد کشاورزی پیشوا یکی از مشکلاتی است که مانع خدمات رسانی مناسب به تولیدکنندگان می شود.
حجت الاسلام محمدی شمس با بیان اینکه به اذعان مدیران اجرایی کشور، گلخانه ها و دامداری‌های پیشوا از واحدهای برجسته در کشور است، اظهار کرد: متاسفانه اداره جهاد کشاورزی پیشوا از کمبود نیروی انسانی رنج می‌برد و چه بسیار زمین‌خواران از این کمبود سوء استفاده می‌کنند و با باغ ویلاهای در حال احداث، دشت ورامین را در مخاطره قرار داده اند.
این مقام قضایی حاضر در ضیافت افطار دامداری "صفاری" با استناد به شعار "ما می توانیم" پیروزی در جنگ اقتصادی رخ داده را منوط به وحدت کلمه همه و شنیدن مشکلات تولیدکنندگان در بازدیدهای میدانی شدند که اولین ضربه تحریم‌ها را اینها می‌خورند که غذای ملت را تأمین می‌کنند.
دکتر علیرضا‌ رفیعی‌پور، رییس سازمان دامپزشکی کشور نیز در این دیدار با اشاره به جنگ اقتصادی تحمیلی دولت ترامپ علیه جمهوری اسلامی ایران به نقاط ‌قوت بخش کشاورزی ایران به ویژه در حوزه صنایع دام، طیور و آبزیان اشاره کرد.
وی با بیان اینکه ایران با کمک تولیدکنندگانفراروده های دامی، از واردکننده لبنیات به صادر کننده نیز بدل شده است، گفت: سازمان دامپزشکی کشور افتخار می‌کند به عنوان دستگاه حاکمیتی در خدمت تولیدکنندگان فرآورده‌های پروتئینی باشد.
وی با بیان اینکه اگر دامدارانی مانند آقای صفاری موفق هستند این امر نتیجه همکاری و مساعدت همکاران دامپزشک و سایر رده های دامپزشکی این سازمان با تولیدکنندگانی هستند که به تعبیر جناب دادستان سربازان خدوم جنگ اقتصادی هستند.
به گفته رفیعی‌پور به عنوان یک روستایی‌زاده از حضورش در جمع تولیدکنندگان احساس افتخار می‌کند و مشتاق شنیدن صریح‌ترین مطالبات و خواسته‌هایی است که همکاران دامپزشکی باید انجام دهند از زبان تولیدکنندگان است.
در این دیدار رضا عرب حسینی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان پیشوا نیز با اشاره به ضرورت ایجاد ساختمان جدید برای دامپزشکی در این شهرستان، خواستار مساعدت رییس این سازمان در راه‌اندازی ساختمان اداره‌ دامپزشکی این شهرستان در زمینی شد که برای آن پیش‌بینی و آماده‌سازی شده است. دکتر رفیعی پور نیز این امر را نیازی بدیهی دانست و قول مساعد داد تا در اسرع‌وقت شرایط لازم برای احداث ساختمان دامپزشکی شهرستان پیشوا و همچنین تامین خودروهای لازم برای خدمات‌رسانی به تولید‌کنندگان منطقه فراهم شود.
مهندس شهریار صفاری، مدیر دامداری نیز در حاشیه این بازدید در گفت و‌گویی با خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه طی سال‌های اخیر کارهای متعددی در زمینه‌های کنترل بیماری‌ها انجام شده است، گفت: به همت همکاران دامپرور این دامداری، اقداماتی مانند تکنولوژی انتقال جنین (IDF) از جمله مباحثی بوده که جهت سرعت انتقال ژنتیکی در گله انجام شده است تا فاصله نسل‌ها کوتاه‌تر شود. ضمن اینکه در مسائل بهداشتی کوشیده شد تا از هرگونه بروز بیماری اپیدمک نیز ممانعت شود و برای مقابله با بروز بیماری‌هایی مانند سل و بروسلوز نیز هر 3 ماه یک بار گله پایش شده است. البته از طریق واحد R&D این دامداری نیز همکاران بخش کشاورزی در زمینه علوفه کوشیدند تا با حداقل هزینه تولید ارتقا یابد و در زمینه های مختلف همکاری و ارتباط زیادی با دانشگاه‌ها برقرار شده است.

بازدید از کشتارگاه‌های مجهز به خط 2

در ادامه هیأت اعزامی سازمان دامپزشکی راهی کشتارگاه‌های طیور شدند تا از نزدیک در جریان فرایند کشتار طیور در این کشتارگاه‌ها به ویژه ارزش‌های بهداشتی متمایز خط 2 کشتار نسبت به خط 1 قرار بگیرند.
 دکتر علیرضا رفیعی‌پور، رییس سازمان دامپزشکی کشور پس از بازدید شبانه از کشتارگاه های طیور در استان تهران در گفت و گو با خبرنگاران همراه با هیأت دامپزشکی در بازدید از افطار تا سحر، با اشاره به این که نظارت در تمام مراحل قبل، حین و پس از کشتار، بسته‌ بندی، حمل و عرضه توسط دامپزشکی انجام می‌شود، یادآور شد: تجهیزات و فناورهای های کشتارگاه های طیور کشور با کشتارگاه های روز اروپا برابری می‌کند.
وی با بیان این که در کشتارگاه های دارای خط ۲، تخلیه امحاء و احشاء مرغ بصورت کامل و با دستگاه انجام و مرغ و آلایش آن به طور همزمان توسط همکاران دامپزشکی رصد و در صورت وجود مشکل، مرغ از چرخه حذف می شود، گفت: این تکنولوژی روز جهان است که در کشور ما هم استفاده می‌شود تا مردم ما محصول را با بهترین کیفیت مصرف کنند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: با توسعه خط ۲ کشتارگاه‌های طیور، مرغ «ممتاز» در آینده نزدیک در سراسر کشور عرضه خواهد شد.
وی ادامه داد: بعد از عید فطر، کشتارگاه‌هایی که با خط ۲ مرغ خود را کشتار می‌کنند با نام و بسته‌بندی «ممتاز» گوشت مرغ خود را به بازار عرضه می‌کنند.
رفیعی پور، افزایش ماندگاری را از ویژگی‌های مرغ «ممتاز» عنوان کرد و افزود: در حال حاضر، عمر ماندگاری مرغ گرم ۳ روز و مرغ منجمد 12 ماه است، اما عمر ماندگاری برای مرغ های کشتار شده در خط ۲ افزایش خواهد یافت بطوریکه مرغ گرم پنج روز و مرغ منجمد ۱۵ ماه اجازه مصرف خواهد داشت.
وی با اشاره به این که از ۲۸۰ کشتارگاه طیور کشور، ۶۰ کشتارگاه به خط ۲ مجهز هستند، خاطرنشان‌ساخت: تکنولوژی خط ۲ در کشور وجود دارد و بخشی از محصولات طیور که به کشورهای دیگر صادر می شود، از خط ۲ است.
رفیعی پور اظهار امیدواری کرد تا پایان سال آینده تمام کشتارگاه های طیور کشور به خط ۲ مجهز شوند.
دکتر سامد برومندفر، مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور که پس از حضورش به عنوان مدیرکل این دفتر با ایجاد کمیته علمی راهبردی دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور، با سرعت بیشتر پیگیر اجرایی کردن مصوبات معطل و معلق مانده است، به خبرنگار اعزامی پایگاه اطلاع‌رسانی این سازمان می‌گوید: تا‌کنون متاسفانه از نظر قیمت، تفاوتی بین محصولی که با کیفیت ویژه و ممتاز کشتار و بسته‌بندی شده وجود نداشته است و این امر منجر به بهره برداری محدود از امکانات ارزنده خط 2 در کشتارگاه های طیور برخوردار از این خط و کم رغبتی به نصب خط 2 در کشتارگاه های فاقد این خط بوده است؛ لذا سازمان دامپزشکی کشور بنا دارد با تبیین اولویت‌های بهداشتی و تشدید آن‌ها تفاوت و تمایز این برند "ممتاز" مرغ‌ها را در بازار مصرف نهادینه سازد.
این مقام مسوول سازمان دامپزشکی کشور حمایت از سرمایه‌گذاران این نوع کشتارگاه‌ها را حق طبیعی آنها برشمرد که علیرغم سرمایه گذاری میلیاردی و با وجود تفاوت از نظر بهداشت و کیفیت محصول، در عمل مورد حمایت قرار نگرفته اند.
وی با بیان اینکه جهت تشویق با رتبه بندی واحدها و اطلاع‌رسانی به مردم با معرفی علمی مرغهای توزیعی از طریق این نوع کشتارگاه ها اقدام خواهد شد، گفت: پس از تصویب کلیاتی از این اقدام، طی دو هفته آینده جزئیات بند به بند مصوبه رتبه‌بندی و توزیع مرغ‌های کشتار شده در خط 2 با همفکری خود مدیران این کشتارگاه‌ها جمع بندی و آماده اجرا می‌شود.
بعد از دیدار از این دو کشتارگاه مجهز به خط 2 و صرف سحری، هیأت همراه راهی تهران شدند تا در ستاد مرکزی سازمان دامپزشکی کشور به ویژه پس از تعطیلات عید فطر کلید فراگیر کردن  کشتار مرغ مصرفی مردم در خط 2 کشتارگاه های طیور را رقم بزنند.

  • گروه خبری: اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 133195
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه