• 1398/09/26 - 21:40
  • تعداد بازدید: 1297
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مراسم بیست و هشتمین دوره در سالن علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد

سهم قابل قبول دامپزشکی از منتخبین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران

در این مراسم، از آقای دکتر محمد مهدی دهقان استاد گروه جراحی و رادیولوژی، به عنوان پژوهشگر برجسته، آقای دکتر آرش قلیانچی لنگرودی دانشیار گروه میکروبیولوژی دانشکده، به عنوان پژوهشگر جوان و آقای دکتر حمید خانقاهی ابیانه دارای دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی از دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، به عنوان منتخب رساله تحصیلی نمونه ی مقطع دکتری تقدیر شد.

پژوهش زیربنای توسعه دانایی محور و اساسی ترین شاخص پیشرفت در هر جامعه است.

نقش پژوهش در راستای توسعه پایدار چنان برجسته و انکارناپذیر است که می توان آن را بدون تردید نیروی محرک توسعه در همه حوزه ها اعم از فرهنگ، اقتصاد و سیاست دانست.

از این رو و به منظور گسترش فرهنگ پژوهش در کشور روز ۲۵ آذرماه “روز پژوهش” و چهارمین هفته آذرماه از طرف شورای فرهنگ عمومی به نام “هفته ملی پژوهش و فناوری” نام نهاده شده است.

در این راستا دانشگاه تهران از سال ۱۳۷۰ به منظور تجلیل و قدردانی از پژوهشگران برتر، هر ساله اقدام به برگزاری جشنواره پژوهش و فناوری و تقدیر از منتخبین جشنواره شامل پژوهشگران (پیشکسوت نمونه، برجسته، نمونه، جوان نمونه)، طرح های پژوهشی کاربردی منتخب، دستاورد پژوهشی ویژه، کتابخانه و آزمایشگاه نمونه، رساله ها و پایان نامه های تحصیلی نمونه، کارشناس پژوهشی اجرایی نمونه و کارشناس پژوهشگر نمونه نموده است.

مراسم بیست و هشتمن دوره این جشنواره روز دوشنبه بیست و پنجم آذرماه جاری با حضور رئیس و معاونین دانشگاه تهران در سالن علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد.

در این مراسم، از آقای دکتر 'محمد مهدی دهقان' استاد گروه جراحی و رادیولوژی، به عنوان پژوهشگر برجسته، آقای 'دکتر آرش قلیانچی' لنگرودی دانشیار گروه میکروبیولوژی دانشکده، به عنوان پژوهشگر جوان و آقای 'دکتر حمید خانقاهی ابیانه' دارای دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی از دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، به عنوان منتخب رساله تحصیلی نمونه ی مقطع دکتری تقدیر شد.

لازم به ذکر است، این پایان نامه با عنوان 'ارزیابی خطر آفلاتوكسین M1 ناشی از مصرف شیر در کشور'، به راهنمایی آقای دکتر علیرضا باهنر و سرکار خانم دکتر نگین نوری در گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران انجام شده است. اساتید مشاور پایان نامه آقایان دکتر حسن یزدان پناه (دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی) و دکتر محمد حسین شجاعی (رئیس آزمایشگاه تحقیقاتی فاروق) و داوران پایان نامه سرکار خانم دکتر سالار آملی، آقای دکتر محمد رضائیان، اقای دکتر سید رضا مجدزاده (دانشگاه علوم پزشکی تهران) و آقای دکتر هدایت حسینی (دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی) بودند.

در این تحقیق میانگین کل AFM1 در شیر به دو روش بررسی مقطعی (HPLC-FLD) و مطالعه متاآنالیز، و میانگین مصرف شیر به روش بودجه خانوار، تعیین و محاسبه شد. نتایج این تحقیق نشان داد مواجهه با AFM1 و خطر AFM1 ناشی از مصرف مستقیم شیر در ایران، پایین است و عموم مصرف¬کنندگان در معرض خطر قابل توجه سرطان کبد در اثر دریافتAFM1 از طریق مصرف شیر (مایع) نیستند، اما در صورت مصرف شیر واجد حداکثر میزان AFM1، لحاظ کردن میزان دریافت AFM1 از طریق مصرف فراورده¬های لبنی و افزایش قابل انتظار مصرف شیر تا میزان توصیه شده در بلندمدت، این خطر، به¬ویژه در کودکان و اعضای خانوارهای با مصرف شیر بالا، افزایش می یابد. ارزیابی خطر (Risk Assessment) آفلاتوکسین M1 ناشی از مصرف شیر برای اولین بار در کشور انجام شد و از این طرح تاکنون سه مقاله در مجلات ISI-JCRچاپ شده است.

  • گروه خبری: اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 247173
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه