در سیستان و بلوچستان انجام شد:
افزایش هوشیاری پرورش دهندگان طیور در زمینه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان
مدیر کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان با اشاره به ورود به نیمه دوم سال و کاهش دما و همچنین آغاز مهاجرت پرندگان مهاجر، برای مقابله و کنترل ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان هشدار داد .
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان، دکتر مهدی حسینی گفت: پـرندگان آبزی، مهاجر و وحشی به عنوان مخزن ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، مهمتـرین عامل ورود این بیماری هستند و قادرند بدون ابتلاء، ویـروس را تــا مســـافتهای طولانی انتقال دهند لذا تأکید می شود صاحبان مزارع پرورش مرغ ضمن ضد عفونی کردن محوطه پرورش و جلوگیری از ورود افـــراد غیر مسئول به فارم و در پایان دوره پرورش با اخذ مجوز حمل بهداشتی به مقصد کشتارگاه مجاز اقدام نمایند.
وی افزود : در حال حاضر استان سیستان وبلوچستان عاری از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان است اما لازم است کلیه پرورش دهندگان طیوردر سراسر استان با تشدید ضوابط بهداشتی قرنطینه ای نسبت به محافظت گله های خود جهت پیشگیری اقدام نمایند در این خصوص نظارت لازم توسط مسئولین فنی بهداشتی واحدها نیز مورد تاکید است.
دکتر حسینی تصریح کرد: در صورت رخـداد احتمـالـی این بیماری خسارت جدی و جبران ناپذیر اقتصادی به صنعت پرورش طیور وارد می شود بنابراین باید اقدامات بهداشتی، قرنطینه ای و امنیــت زیستی در بالاترین حد انجام شود.
مدیر کل دامپزشکی استان تاکید کرد: شهروندان از خرید طیور زنده از بازارهای محلی که به صورت غیرمجاز و بدون نظارت بهداشتی این اداره کل توزیع می گردد، خودداری نموده و کلیه محصولات مشتق از طیور (تخم مرغ، گوشت مرغ و ...... ) را در قالب بسته بندی های بهداشتی تهیه نموده و پس از پخت کامل نسبت به مصرف آن اقدام نموده و در صورت مشاهده هرگونه تلفات غیر عادی مراتب را ازطریق شماره تماس 1512 و یا ادارات دامپزشکی شهرستان اطلاع رسانی نمایند.
Leave a Comments