• 1396/12/28 - 12:00
  • تعداد بازدید: 357
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برنامه سازمان دامپزشکی کشور برای تشدید کنترل و نظارت بهداشتی بر فرآورده های خام دامی در نوروز 97

با توجه به نزدیک شدن به ایام نوروز و افزایش فعالیت،تولید،توزیع و عرضه فراورده های خام دامی، سازمان دامپزشکی کشور بر ضرورت تشدید کنترل و نظارت بهداشتی تاکید داشته و دستورالعمل های لازم برای اجرای طرح نظارتی را به تمام استان ها ابلاغ نمود .

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته مقرر گردیددر راستای همکاری های بین بخشی، ستادهای استانی و شهرستانی تشکیل گشته ونظارت دامپزشکی به منظور تدوین دقیق برنامه های عملیاتی و اقدام نظارتی مربوط به بهره گیری از کلیه امکانات و تجهیزات موجودلحاظ گرددو در ادامه طرح موضوع در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان و شورای بهداشت شهرستان های تابعه همینطور هماهنگی برون بخشی با استانداری، فرمانداری ها، شهرداری ها، سازمان جهاد کشاورزی، ائمه جمعه و سایر ادارات ذیربط در راستای اجرای بهینه طرح و برگزاری جلسات توجیهی برای مسئولان و مدیران استانی و شهرستانی و بازرسان فعال در طرح صورت پذیرد در ادامه انجام هماهنگی های لازم با ستاد نوروزی برای توزیع بروشور های بهداشتی در مقرهای ورودی و خروجی شهر .

در ادامه طرح مذكور
از جمله برنامه های عملیاتی جهت کنترل و نظارت بهداشتی می توان به سازماندهی اکیپ های ثابت و سیار کنترل و نظارت بهداشتی در استان و شبکه های تابعه،تجهیز آن ها به امکانات مورد نیاز ،لزوم اخذ مجوزهای لازم از اداره راهنمایی و رانندگی برای استقرار اکیپ ها در میادین شهر،برقراری کشیک در شبکه های دامپزشکی کلیه شهرستان ها جهت صدور مجوز بهداشتی- قرنطینه ای حمل فراورده های دامی همچنین برقراری کشیک در ادارات کل/شبکه دامپزشکی کلیه شهرستان ها جهت انجام آزمایشات لازم در مورد فراورده های دامی در ایام نوروز رابرشمرد.در این طرح مراکز توزیع و عرضه فراورده های دامی، رستوران ها هتل ها، چلوکبابی ها و سایر اماکنی که از فراورده های خام دامی برای طبخ غذا استفاده می شود با همکاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مورد نظارت قرار می گیرد علاوه بر این خودروهای ویژه حمل فراورده های دامی، کشتارگاه های دام و طیور، سردخانه های نگهداری فراورده های خام دامی، کارگاه های فراوری و بسته بندی فراورده های خام دامی و سایر حوزه ها اماکنی هستند که در ایام عید تحت پوشش برنامه کنترل و نظارت بهداشتی قرار می گیرند.

بر اساس این طرح لازم است توجه ویژه ایی به مواردی همچون جلوگیری از فعالیت خودرو هایی که مبادرت به عرضه فراورده های خام دامی در جاده ها و معابر عمومی می کنند صورت بگیرد همچنین می بایست هماهنگی های لازم با ارگان های ذیربط در این خصوص انجام شود علاوه بر این برنامه ریزی در خصوص تداوم خدمات کشتارگاه های دام و طیور در ایام تعطیل نیز از دیگر موارد تاکید شده در این طرح نظارتی می باشد.

از سوی دیگر مدیر کل دامپزشکی استان موظف است بر حسن اجرای طرح در سطح استان و شهرستان ها که به منظور تشدید نظارت بر اماکن تولید، فراوری، توزیع و عرضه فراورده های خام دامی به ویژه رعایت بهداشت فراورده، بهداشت فردی و بهداشت ابزار کار و ... اعمال می شود،نظارت مستمر داشته باشد.

درادامه نیز باید اکیپ های ثابت و سیار شهرستانی گزارش روزانه را در پایان همان روز به ستاد شهرستان تحویل دهند.



در انتها روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان موظف است با انجام اقداماتی همچون تهیه اطلاعیه جهت پخش از طریق صدا و سیما و مساجد، درج در نشریات محلی و استانی، اعلام در نماز جمعه (با ذکر دقیق آدرس و شماره تماس شهروندان) تهیه و توزیع پوستر و پمفلت آموزشی و نصب در سطح میادین اصلی شهرو محل اجتماعات عمومی و...، تهیه و نصب بنر های آموزشی (درباره نظارت بهداشتی دامپزشکی) در محل های عمومی، تهیه پلاکارد (اکیپ شماره ... کنترل و نظارت بهداشتی فراورده های دامی) و نصب روی خودروهای اکیپ های سیار بازرسی بهداشتی دامپزشکی و اعلام تلفن های تماس مردمی از طریق رسانه های استانی و شهرستانی جهت پاسخگویی در ساعات اداری و به صورت پیغام گیر در ساعات غیر اداری مراتب را به اطلاع عموم برساند.


  • گروه خبری:
  • کد خبر : 207368
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه