• 1402/02/12 - 15:46
  • تعداد بازدید: 1354
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
مشاور معاون وزیر در احیا و توسعه جهاد دامپزشکی:

طبق دستور دکتر آقامیری، cpm اجرایی فعالیت‌های جهاد دامپزشکی تا پایان سال در حال تدوین است

4030 نفر از دانشجویان، اساتید و روحانیان جهادگر که به صورت هر نفر ساعت عدد قابل ملاحظه ای خواهد شد، در قالب رزمایش در 29 استان به ارائه حدود 18 میلیون و پانصد هزار خدمت رایگان پرداخته اند و با تلاش و مساعدت روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور تلاش ویژه و موثری نیز در جهاد تبیین ایفا کردند.

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر "محمدمهدی خورشیدوند" مشاور معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور در احیا و توسعه جهاد دامپزشکی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: پس از فرمان رئیس محترم جمهوری مبنی بر لزوم احیای تفکر جهادسازندگی، سازمان دامپزشکی کشور نخستین دستگاه تابعه وزارت جهادکشاورزی شد که به محض انتصاب دکتر آقامیری به این مسئولیت، اقدام به راه‌اندازی قرارگاه دامپزشکی کرد که محور آن نیز محرومیت‌زدایی از جمعیت عشایری و روستاییان کشور بود.

وی با بیان اینکه از 10 سال پیش نیز گروههای جهادی در کشور به صورت تخصصی فعالیت‌هایی در این حیطه داشته اند گفت: تفاوت آن خدمات جهادی با روش فعالیت در قالب جهاد دامپزشکی این است که در روش گذشته جمعیت دامی و نوع خدمات و فعالیت توسط خود گروه‌های جهادی به صورت سلیقه ای انتخاب می‌شد، اما در رویکرد جهاد دامپزشکی فعالیت‌ها منطبق بر پروتکل بهداشتی مشخص که سازمان دامپزشکی کشور بر آن نظارت فراگیر دارد تعریف شده است.

خورشیدوند با بیان اینکه ضمن احترام به تلاش آن عزیزان، متاسفانه نتیجه دلخواه حاصل نشده بود تصریح کرد: اما با ایجاد جهاد دامپزشکی از سویی مبادرت به شناسایی و سازماندهی نیروهای جهادی در سراسر کشور گردید و از سویی پس از لبیک گفتن به ندای دکتر آقامیری، رئیس سازمان دامپزشکی کشور با همکاری و همراهی سازمان بسیج سازندگی، سازمان امور عشایری ایران ، سازمان بسیج عشایری، قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه، رزمایش‌های گسترده ای تحت نظارت ادارات کل دامپزشکی و حتی شخص ریاست سازمان دامپزشکی کشور عملیاتی شد.

وی با بیان اینکه قرارگاه های استانی ذیل قرارگاه مرکزی تشکل شده اند تصریح کرد: در واقع پیش از اجرای رزمایش‌های جهاد دامپزشکی، در خصوص دلیل عدم حذف کانون‌های بیماری با وجود اجرای همه ساله طرح واکسیناسیون، طرح مساله گردید و پس از بررسی علل آن مشخص شد که به دلیل عدم امکانات و منابع لازم در کنار عدم اراده لازم، جمعیت مغفول جامعه عشایر و روستاییان به ویژه در مناطق صعب‌العبور از خدمات واکسیناسیون محروم مانده‌اند. جمعیتی که عمدتا نمی‌توانند به دلایل محرومیت و صعب‌العبوری به دامپزشکان و پیرادامپزشکان دسترسی پیدا کنند.

خورشیدوند با بیان اینکه جمعیت عشایر و روستاییان به دلیل اپیدمیولوژیک اهمیت بسیاری در حوزه دامپزشکی دارد و جابجایی هرگونه دام ناقل بیماری مشترک موجب جابجایی عوامل پاتوژن خواهد شد، گفت: کما اینکه این مساله حیوانات حیات وحش را نیز به عنوان سرمایه ملی و زیست محیطی کشور تهدید می‌کند و همین دلایل اهمیت فراگیری خدمات دامپزشکی با ملاحظه حال عشایر و روستاییان دچار مشکلات شدید اقتصادی اهمیت دوچندان داشته و دارد.

مشاور معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور در احیا و توسعه جهاد دامپزشکی با بیان اینکه توجه و سرکشی جهادگران دامپزشکی به جامعه عشایری و روستایی موجب قوت قلب و حس مثبت نسبت به جز خدوم نظام جمهوری اسلامی نیز خواهد شد گفت: کما اینکه در کنار بسیاری از خدمات رایگان دامپزشکی در روستاها و مناطق استقرار عشایر، جلسات شورای اداری شهرستان‌ها نیز در سیاه چادر عشایر برگزار گردید تا هم مشکلات عشایر از نزدیک و مستقیم به مدیران دولتی، مسئولان سپاه و مدیران آموزشی و بهداشتی دیگر منتقل شود و حسّ نزدیکی بین مردم و مسئولان نیز بدون واسطه تجربه گردد.
وی با تایید اینکه منطق حرکت جهاد دامپزشکی، منطقی علمی بوده و بر اساس اپیدمیولوژی اجتماعی یا اشتراکی است اظهار کرد: در واقع با جهاد دامپزشکی تلاش شد تا ذی‌نفعان که دامداران هستند در مبارزه با عوامل بیماری‌زا مشارکت داده شوند که نتایج آن نیز با وجود برخی ایرادات بی‌اساس مطلوب بوده است.
مشاور معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور در احیا و توسعه جهاد دامپزشکی با بیان اینکه در اجرای طرح جهاد دامپزشکی حتی یک ریال از منابع مالی سازمان دامپزشکی کشورهزینه نشده است و همه منابع مالی تمام و کمال از دستگاههای اجرایی، استانداری‌ها و فرمانداری‌ها صورت گرفته است گفت: ضمن اینکه از لحاظ مدیریتی نیز تمام اقدامات قرارگاه‌های استانی و بخش خصوصی تحت امر واحد فرماندهی استان و نظارت مدیران کل دامپزشکی استان‌ها بوده است.
خورشیدوند در مورد دستاوردهای اجرای جهاد دامپزشکی نیز خاطرنشان کرد: در این مسیر پس از مذاکرات چهره به چهره و فعالیت میدانی، نیروهای جوان و متخصص خوبی شناسایی شدند که با احصاء تمام مشکلات و بررسی فرایندها عملکرد آنها از نزدیک توسط ریاست سازمان دامپزشکی کشور نیز رصد گردید. اقدامی که به نوعی موجب "تعالی سازمانی" گردیده است.
وی با بیان اینکه 4030 نفر از دانشجویان، اساتید و روحانیان جهادگر که به صورت هر نفر ساعت عدد قابل ملاحظه ای خواهد شد در قالب رزمایش در 29 استان به ارائه حدود 18 میلیون و پانصد هزار خدمت رایگان پرداخته اند گفت: در واقع تمام این عزیزان سربازان مجاهد عرصه سلامت در دورافتاده ترین مناطق کشور هستند که با تلاش و مساعدت روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور تلاش ویژه و موثری نیز در جهاد تبیین داشته اند.
این مقام مسئول در سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه به لطف این طرح فرماندهان سپاه و ائمه‌ جمعه هر استان پذیرای جهادگران دامپزشکی بودند گفت: با این طرح در واقع دامپزشکی به جایگاه رفیع خود بازگشته است. کما اینکه افزایش 29 و نیم درصدی واکسیناسیون نسبت به زمان مشابه با وجود ثابت بودن منابع انسانی سازمان دامپزشکی کشور که فعالیت‌های آن نیز در سامانه GIS با جزییات ثبت شده، گویای ارزش‌هایی است که به استناد عنایت به فرمایش مقام معظم رهبری اجرایی شده است.
خورشیدوند با بیان اینکه بر اساس گزارش‌های دریافتی روند بیماری‌های دامی در کشورمان نسبت به کشور همسایه ترکیه رو به کاهش بوده است افزود: بر اساس دستور ریاست سازمان دامپزشکی کشور بناست تا در سال 1402 تلاش مضاعفی صورت گیرد و با اجرای تقویمی رزمایش‌ها و تعیین تقویم مشخص تا پایان سال در کنار نظارت‌های سرزده به مراکز اجرای طرح سرعت و فراگیری کار را دوچندان نماییم.

وی تاکید کرد: جهاد دامپزشکی نه تنها به دنبال به مخاطره‌انداختن موقعیت شغلی کلینیک‌های بخش خصوصی نیست، بلکه با معرفی بیشتر اهمیت رسیدگی و مراقبت از دام‌ها به عشایر و روستاییان نقش موثری در فرهنگ استفاده بیشتر و مستمر از ظرفیت بخش خصوصی در میان مدت ایفا خواهند کرد.

  • گروه خبری: اخبار داخلی,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 300892
کلمات کلیدی
حامد فاضلی

حامد فاضلی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه