مدیر کل دامپزشکی استان خراسان رضوی همزمان با روز ملی دامپزشکی:
علیرغم تهدیدها و تحریم ها، خدمات دامپزشکی به صورت جهادی ارائه می شود
مدیر کل دامپزشکی استان خراسان رضوی اعلام داشت: علیرغم تهدیدها، تحریم ها و فشار سنگین ناشی از مشکلات تبادلات ارزی و کمبود نهاده های مورد نیاز، خدمات دامپزشکی به صورت جهادی در اقصی نقاط استان در حال انجام است.
دکتر احمد شریعتی همزمان با 14 مهرماه، روز ملی دامپزشکی گفت: عزم ما برای خدمت به تولیدکنندگان جزم است و تمام همت خود را برای حمایت از تولید قرار داده ایم.
وی با اشاره به اهمیت فعالیت های دامپزشکی در سطح استان و کشور، انجام این فعالیت ها را در 3 حوزه صیانت از سرمایه دامی، پیشگیری از بیماری های مشترک بین انسان و دام و نیز سلامت فرآورده های خام دامی عنوان کرد و افزود: بر این اساس، طی 6 ماهه ابتدای سال جاری و تا کنون، بیش از 15 میلیون نوبت سر انواع دام های سبک و سنگین استان تحت عملیات مایه کوبی قرار گرفته و علیه بیماری های دامی، ایمن سازی شده اند.
شریعتی از تهدید تب برفکی به عنوان یکی از مخاطره آمیزترین تهدیدهای تولیدات دامی یاد کرد و افزود: در این مدت و از اول امسال، 208 هزار راس دام سنگین و بیش از 2 میلیون راس دام سبک علیه این تهدید دامی، مایه کوبی شده اند.
وی افزود: علیرغم کمبود نیرو و اعتبارات، در حوزه های حاکمیتی نظیر نظارت بر فرآورده های خام دامی، دامپزشکی، همچنان با اقتدار در حال نظارت است به نحوی که تا کنون و در 6 ماهه اول امسال، 65 هزار بازدید از مراکز تولید، توزیع و عرضه این فرآورده ها انجام و ضمن پلمب 44 مرکز متخلف، برای 497 مرکز نیز پرونده تشکیل و به مراجع قضایی تسلیم و در این مدت بیش از 613 تن انواع فرآورده های خام دامی غیربهداشتی نیز توقیف شده است.
شریعتی، مراکز کشتارگاهی استان را نیز جزء حساس ترین مراکز تولید غذای جامعه یاد کرد و هرگونه سهل انگاری در این مراکز را نیز، اقدامی مخاطره آمیز برای امنیت غذایی شهروندان توصیف کرد و اظهار کرد: طی 6 ماهه ابتدای امسال، همکاران بنده در کشتارگاه های دام استان، با نظارت بر سلامت 596 هزار راس دام سبک و سنگین بر استحصال 27 هزار تن گوشت قرمز بهداشتی نظارت داشته و در همین مدت با نظارت بر کشتارگاه های طیور استان و کشتار 36 میلیون قطعه طیور، بر تولید 72 هزار تن گوشت سفید نیز نظارت داشته اند.
وی یادآور شد در جهت تامین سلامت صنعت طیور و حمایت از تولید در این بخش نیز، از ابتدای سال جاری ضمن نظارت بر 42 میلیون قطعه جوجه ریزی، بیش از 217 میلیون دز واکسن نیز در این بخش مصرف شده است که با توجه به تحریم های بی سابقه و ظالمانه، تامین این مقدار واکسن نیز صورت گرفته است.
مدیر کل دامپزشکی استان، نظارت بر بخش خصوصی دامپزشکی استان را نیز از دیگر اقدامات انجام شده دانست و گفت: در این راستا، 1755 بازدید از مراکز مختلف این بخش شامل؛ داروخانه، مراکز درمانی و مایه کوبی و آزمایشگاه صورت گرفته است.
وی گفت: از ابتدای سال جاری، بیش از 27 هزارتن انواع کالاهای مرتبط با دام پس از اخذ تاییدیه های بهداشتی دامپزشکی به ارزش 18 میلیون دلار به بیش از 30 کشور دنیا صادر شده است.
شریعتی افزود: 14 مهرماه، روز پاسداشت از خدمات خالصانه و ایثارگرانه سربازان خوشنام عرصه سلامت و بهداشت عمومی است که در آن، همکان از بخش های دولتی و خصوصی در کنار هم و برای رسیدن به سلامت جامعه از هیچ تلاشی، فروگذار نمی کنند؛ لذا این روز را به همکاران پرتلاش و پرتوان خود در عرصه های مختلف اعم از بخش خصوصی، آموزشی و پژوهشی در سراسر استان تبریک و تهنیت عرض می کنم.
وی یاد آور شد: این روز را در حالی گرامی می داریم که بروز بیماری کرونا، شرایط خاصی را بر دنیا حاکم کرده و به تبع آن، امسال، برگزاری مراسم و دیدار و تقدیر از فعالان این عرصه، به صورت حضوری امکان پذیر نبوده اما با استفاده از تجهیزات فضای مجازی و به صورت ویدئوکنفرانس، این مهم را نیز به انجام خواهیم رساند، اما نکته قابل توجه، اینکه، حتی تهدید کووید 19 نیز نتوانسته خللی در ارائه خدمات دامپزشکی به آحاد مردم و تولیدکنندگان شریف ایران اسلامی وارد سازد و غیرت، تعهد و تخصص همکاران خدوم دامپزشکی در سراسر استان، این توفیق را رقم زد به نحوی که در سخت ترین شرایط، خدمات دامپزشکی اعم از واکسیناسیون دام و طیور، نظارت های بهداشتی در کشتارگاه ها، قرنطینه ها، مزارع پرورش آبزیان و ... تداوم داشته و حمایت از تولید در راستای تامین سلامت و امنیت غذایی ادامه دارد.
Leave a Comments