مدیر کل دامپزشکی استان کرمان اعلام کرد:
لزوم اخذ مجوز بهداشتی دامپزشکی برای جابجایی دام، فرآورده های خام دامی و نهاده های خوراک دام، دارو و مواد بیولوژیک
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: جابجایی دام، فرآورده های خام دامی و نهاده های خوراک دام، دارو و مواد بیولوژیک نیازمند اخذ مجوز بهداشتی دامپزشکی می باشد.
دکتر رشیدی بیان داشت: به استناد ماده ۴ آیین نامه چگونگی کنترل بهداشتی تردد، نقل و انتقال، واردات و صادرات دام زنده و فراورده های خام دامی موضوع بند د ماده (3) و بند ب ماده (5) قانون سازمان دامپزشکی امسال نیز همانند سالهای گذشته هرگونه نقل و انتقال دام زنده، فرآورده های خام دامی و نهاده های خوراک دام، دارو و مواد بیولوژیک نیازمند اخذ مجوز بهداشتی از سازمان دامپزشکی کشور، ادارات کل دامپزشکی و شبکه های دامپزشکی شهرستانها می باشد.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان افزود: نقل و انتقال موارد فوق بدون اخذ گواهی بهداشتی دامپزشکی، غیرمجاز و تخلف محسوب می شود و افراد خاطی به مراجع قضایی معرفی و با آنها طبق قانون و مقررات برخورد خواهد شد.
دکتر رشیدی اذعان داشت: هدف از تدوین ضوابط اجرائی قرنطینه مبدا و مقصد، بهبود روند فعالیت های قرنطینه ای دامپزشكی و فعالیت های منسجم آن در راستای جلوگیری ورود و یا انتشار بیماری های مختلف دامی، تضمین کیفیت دام و محصولات دامی و افزایش كارائی و بهره وری سیستم قرنطینه ای فعلی می باشد .
وی خاطر نشان کرد: قرنطینه به عنوان یكی از ركن ها و ابزارهای مهم در تامین بهداشت دام وفرآورده های دامی از جمله اجرای پروژه های كنترل و ریشه كنی بیمارهای های دامی مطرح می باشد.
این مقام مسئول افزود: اقدامات قرنطینه ای طیف وسیعی از فعالیت ها را شامل می گردد كه از قرنطینه داخل دامداری شروع و به استقرار ایستگاه های كنترل و پست های قرنطینه مرزی و بین استانی و اجرای دستور العمل های بهداشتی قرنطینه ای حمل و نقل دام و فرآورده های خام دامی منتهی می گردد .
دکتر رشیدی گفت: اجرای دقیق ضوابط و مقررات بهداشتی در مبدا و كنترل آن در مقصد می تواند بسیاری از مشكلات موجود در زمینه كنترل بهداشتی قرنطینه ای را مرتفع سازد.
وی در پایان بیان داشت: از ابتدای سال تاکنون تعداد 5300 فقره گواهی بهداشتی حمل دام و فرآورده های دامی توسط این اداره کل به سایر نقاط کشور صادر و بیش از 5000 فقره محموله وارداتی به مقصد استان از طریق سیستم یکپارچه قرنطینه تعیین تکلیف شده اند که تمامی این محموله ها دارای گواهی بهداشتی – قرنطینه ای از ادارات دامپزشکی شهرستان های مبدا بوده اند.
Leave a Comments